nedjelja, 02 Mart 2014 13:15

Projekt ZDRAVLJEM DO USPJEŠNIJEG POSLOVANJA U TK, 19.11.13.

Projekt „ZDRAVLJEM DO USPJEŠNIJEG POSLOVANJA“ 2014. – 2020. (u daljem tekstu: Projekt) sastoji se od niza komplementarnih aktivnosti promotivnog i istraživačkog karaktera, koje, u međusobnom programskom i organizacijskom nadopunjavanju, čine jedinstven Projekt istraživanja i promocije zdravlja zaposlenika u poslovnim sistemima na području Tuzlanskog kantona.

Namjera je da Projekt traje u kontinuitetu 6,5 (šest i pol) godina, odI2014. do VI 2020. godine, a sastojat će se od 1 + 12 polugodišnjih faza. U ovom dokumentu obrađena je samo prva šestomjesečna eksperimentalna faza (I – VI 2014.). Zavisno od rezultata prve eksperimentalne  faze i prihvaćenosti Projekta među poslovnim sistemima i institucijama nadležnim za zdravlje na području TK, projicirat će se i razviti narednih 12 faza (za sljedećih 6 godina).

Projekt „ZDRAVLJEM DO USPJEŠNIJEG POSLOVANJA“ sastojat će se od sljedećih aktivnosti i programa:

a)Promocija značaja zdravlja zaposlenika za uspješnije poslovanje;

b)Promocija značaja da(ri)vanja krvi za unaprjeđenje poslovanja;

c)Promocija značaja zdrave prehraneza unaprjeđenje poslovanja;

d)Promocija značaja zdravog radnog okruženja za uspješnije poslovanje (od mikro radnog ambijenta, preko zaštite na radu, do ekološki zdravog okruženja). 

Neminovno, promocijom prethodno pobrojanih oblasti, generalno će se PROMOVIRATI ZDRAV ŽIVOT kao preventivno opredjeljenje i djelovanje protiv svih vrsta i oblika bolesti.

Čitav projekt možete pogledati u prilogu.

Aktuelno

Ostale aktuelnosti