četvrtak, 09 Oktobar 2014 20:12

Saopćenje za javnost (15/14) u povodu prestojećih parlamentarnih izbora

Imajući u vidu da je ekonomsko, privredno i socijalno stanje u Bosni i Hercegovini izrazito teško i neodrživo, Udruženje poslodavaca u Tuzlanskom kantonu poziva sve građane – a posebno poslodavce, privrednike, poduzetnike i obrtnike, da 12. oktobra izađu na birališta te, vođeni razumom, svojim glasom doprinesu zaustavljanju propadanja naše zajednice !

Razumnim, a ne emotivnim glasanjem, doprinesimo unaprjeđenju našeg društva u svim segmentima! Doprinesimo razvoju ekonomije i privrede ! Doprinesimo razvoju koji će omogućiti da svi građani u BiH imaju posao i ponosno uživaju plodove svoga rada ! Doprinesimo izgradnji pravednijeg društva !

Poštovani građani i poslodavci Tuzlanskog kantona! Bez obzira da li će kantoni u Federaciji BiH biti ukinuti za 4 ili 24 godine (koju inicijativu Udruženje poslodavaca TK u potpunosti podržava), mi moramo sada – 12. oktobra, biti odgovorni prema svojoj zajednici, prema mlađim naraštajima i prema sebi samima !!!

12. oktobra, kada svoje povjerenje budemo ukazivali onima koji će nas voditi naredne 4 godine, imajmo u vidu koliko su poslanici pojedinih parlamentarnih stranaka u Skupštini Tuzlanskog kantona, bili aktivni !? Imajmo u vidu koji su poslanici radili i borili se da se pojedina životna područja u TK unaprijede, da se pojedini zakoni kreiraju u skladu sa potrebama građana i privrede... a koji poslanici nisu niti jednom izašli za Skupštinsku govornicu !?! Razlikujmo one koji se politikom bave samo zbog ličnih zarada i vlastitih interesa, od onih koji svojim nesebičnim i profesionalnim angažmanom žele da doprinesu razvoju našeg Kantona i izgradnji pravednijeg i prosperitetnijeg društva.

Ako 12. oktobra, na temelju ponuđenih političkih programa i političkih predstavnika, budemo neodlučni, GLASAJMO ZA ONE NAŠE PREDSTAVNIKE KOJI ĆE SE U VRIJEME IZBORNE KAMPANJE  IZJASNITI DA SE KAO POSLANICI ODRIČU SVIH FINANSIJSKIH NAKNADA ZA SVOJ RAD, te koji će, na takav, nedvosmislen način, jasno pokazati da u naredne 4 godine žele i hoće neumorno raditi isključivo za dobrobit građana Tuzlanskog kantona i BiH – a ne za vlastitu dobrobit i vlastito bogaćenje – a na račun siromašnih i obespravljenih građana. Glasajmo za one koji su naučili stvarati!

Političke partije, koalicije i nezavisne kandidate pozivamo da se javno i jasno izjasne šta će im biti temeljni ciljevi i neka to u prvim sedmicama svog mandata nedvosmisleno i pokažu: vlastito bogaćenje njihovih članova i partija ili razvoj zajednice i dobrobit građana koji su ih birali !?!

Udruženje poslodavaca TK/Ž

- Sekretarijat -